ΧΑΝΙΩΤΗ

 • H Xανιώτη είναι ένα πολύ όμορφο και γραφικό χωριό, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, Κασσάνδρα. Απέχει από την Θεσσαλονίκη περίπου 96 χιλιόμετρα
  Το όνομα, το έχει πάρει από τον πρώτο κάτοικο του χωριού που λέγεται ότι ήταν από τα Χανιά Κρήτης. Το παλιό χωριό δεν βρίσκεται εκεί που είναι σήμερα η Χανιώτη, αλλά 2,5 χιλιόμετρα περίπου στην ενδοχώρα του ποδιού. Μεταφέρθηκε εκεί το 1930 αφού το παλιό χωριό καταστράφηκε από έναν μεγάλης έντασης σεισμό.
  Έτσι, σαν πιο νέο χωριό, διατηρεί ικανοποιητικό σύστημα ρυμοτόμησης και δεν υπάρχει χωροταξική αναρχία. Στην Χανιώτη ο επισκέπτης μπορεί να βρει οτιδήποτε θελήσει.
  Από όμορφες παραλίες, καταπράσινα πάρκα μέχρι όμορφα γραφικά εστιατόρια αλλά και μπαρ, καφέ και κλαμπ. Διαθέτει αρκετά ξενοδοχεία καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ φιλοξενεί και το πρώην Δημαρχείο του δήμου Παλλήνης.

  Όταν θα βρεθείτε στη Χανιώτη να μην ξεχάσετε να πιείτε ένα καφεδάκι στο όμορφο καφέ-μπαρ ΠΑΡΑΛΙΟ, που είναι στο τέρμα του δρόμου προς την παραλία και αριστερά με θέα το μεγάλο πάρκο και την θάλασσα.
  Γύρω από την πλατεία μπορείτε να αποκτήσετε το πορτραίτο σας, αφού συνήθως υπάρχουν πλανόδιοι ζωγράφοι που με λίγα ευρώ σας δίνουν ένα ανεπανάληπτο ενθύμιο από της διακοπές σας.
  Μας αρέσει το στυλ του καταστήματος THE EARTH COLLECTION όπου μπορείτε να συνδιάσετε όμορφα, διαχρονικά ρούχα αλλά όλα φτιαγμένα φυσικά και χωρίς χρωστικές ή χημικές παρεμβάσεις στο τελικό ρούχο.
  Για μπάνιο, μπορείτε να κάνετε καθημερινά στην παραλία κάτω από το πάρκο, όπου υπάρχει μια όμορφη παραλία με πράσινα νερά και αμμουδιά αλλά επίσης και λίγο έξω από το χωριό που μπορείτε μάλιστα να το συνδυάσετε και με έναν καφέ αφού υπάρχουν beach bar.
  - Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, τα βράδια απαγορεύονται τα αυτοκίνητα στο κέντρο του χωριού.
  - Μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας στο μεγάλο πάρκινγκ που υπάρχει μπροστά στον πρώην Δημαρχείο.
  - Αν θέλετε να πάτε από την άλλη πλευρά του ποδιού (που κοιτά Θεσσαλονίκη) και να επισκεφθείτε τα Λουτρά, Αγ. Παρασκευή ή την Σκιώνη, τότε να πάρετε τον δρόμο που υπάρχει στον κεντρικό δρόμο της Χανιώτη και είναι απέναντι ακριβώς από το βενζινάδικο της Kaoil. Προσοχή είναι στενός και έχει στροφές.
  - Υπάρχουν δυο μεγάλα supermarket το ένα κατά την είσοδο στο χωριό και το άλλο λίγο πριν την έξοδο από το χωριό (στον κεντρικό δρόμο).
Διεύθυνση
Click Interactive
63085 - εμπορικό κέντρο
ΠΕυκοχώρι - Χαλκιδική

Επαφή
Email: rengen05@gmail.com
Τηλ: (00) 23740 62708
Κινητό: (00) 6946 142010